SUPER-COOL NOVIČKA :)

Naj vam zaupam super-cool novičko.... v začetku jeseni izdam otroško knjigico z naslovom PALČEK NIK :) V njej se bodo skrivale zgodbice za o...

Naj vam zaupam super-cool novičko.... v začetku jeseni izdam otroško knjigico z naslovom PALČEK NIK :) V njej se bodo skrivale zgodbice za otroke in za nas mlade pa dušici.... :) <3
Moram priznati, da sem zelo ponosna nase :)

Za pokušino....

PALČEK NIK IN ZMAJČICA
Bila je temna in hlada noč, Nik pa je spal kot mali angelček. Razlog za tako dobro spanje, pa so bile nenavadno pustolovske sanje.
V sanje se mu je prikradla mala zmajčica, ki mu je hotela popestriti spanec. Bila prava mala zmajevka, na telesu pa je imela posut srebrno-zlati prahec, ki je kar poletaval okoli nje. Ta prahec je bil magičen, prav tako kot tudi ona sama. Svetloba okoli nje je bila tako močna, da je Nika vsakič ko jo je pogledal, čisto zaslepilo. Imela je zelo močno energijo in vsaka beseda, ki jo je izrekla, je odmevala daleč na okoli. Na svojih krilih sta z Nikom poletela v dolino zmajev. Bilo je zelo pustolovsko, pravi Nik. V dolini je mrgolelo na stotine zmajčkov in zmajčic in prav vsak je zgledal drugače. Na koncu doline pa je bil hrib, na katerem je stala zmajevska jama. Tam notri je prebivala kraljica vseh zmajčkov in zmajčic.
Mala zmajevka, je Nika pripeljala do kraljice. Mali Nik je bil tako prestrašen, da iz sebe ni spravil niti ene same besedice. Ko se je le opogumil, je stopil do nje, se ji priklonil in podal svojo malo ročico. Ta ga je nežno pobožala, se mu nasmihnila, ter mu na ličkih pustila zlato sled svojega magičnega prahu. Postala sta prava prijatelja, zaupala sta si vsak svoje dogodivščine in se na ves glas smejala. Ko pa je nastopil čas za odhod domov, mu kraljica podarila stekleničko magičnega prahu. Zaupala mu je, da vsakič, ko bodo ljudje nesrečni in žalostni, naj med njih pihne pest zletega prahu in v trenutku bo svet postal bolj svetel in vesel. Nik se ji je iz srca zahvalil, skočil zmajevki na hrbet in ta ga je ponovno odnesla proti domu. Ko se je Nik zjutraj zbudil, je bil zelo žalosten, saj je ugotovil, da je bila to le dogodivščina iz njegovih sanj. S svojim žalostnim pogledom se je obrnil proti svoji mizici, in ob pogledu na kozarček magičnega prahu, so se mu učke zaiskrile kot mali diamantki.

You Might Also Like

8 komentarji

Hvala za tvoj komentar, Sandryca