Domofon zagotavlja občutek varnosti

V vsakem trenutku nam je najpomembnejša varnost – varnost naših najbližjih in seveda tudi varnost nas samih. V svetu, kjer le težko zaupamo okolju okoli nas, je domofon najlažja rešitev, ki poskrbi, da iz varnega zavetja notranjih prostorov objekta, pozdravimo goste ter preverimo namen njihovega obiska.

Za koga je domofon prava izbira?

Zagotavljanje varnosti je osnovna naloga prav vsakega izmed nas. Zlasti starejši, ki so v dopoldanskem času pogosto sami doma, so izjemno priljubljena tarča kradljivcev, ponudnikov najrazličnejših storitev ter posebnežev, ki se želijo okoristiti z njihovim premoženjem. Dejstvo je, da je v sodobnem svetu vse težje zaupati osebi, ki se pojavi na vaših vhodnih vratih.

Da bi se izognili nasilnemu vedenju obiskovalcev, je smiselno namen obiska, preveriti na daljavo. Obiskovalec bo moral, da bo stopil v stik z vami, že vnaprej izkazati svoj dober namen, kar boste lahko enostavno preverili tako s pogovorom kot tudi videoklicem. In roko na srce, če vas ne bo prepričal, mu enostavno ne boste odprli vrat v svoj dom.

Domofoni pa so odlična izbira tudi za družine z mlajšimi otroki, ki jih ne želite izpostavljati tujcem in njihovim skritim namenom, odlično pa opravijo tudi nalogo povezovalnega člena med pisarno in parkiriščem podjetja.

Zakaj je domofon smiselna naložba?

Domofoni imajo en namen – olajšati komunikacijo ter preprečiti nepotrebne stike. Najsodobnejši domofoni vključujejo tudi videonadzor. Enota, ki jo strokovna ekipa namesti v notranjih prostorih, običajno omogoča ogled videa osebe, ki je pri drugi (zunanji) enoti, ta pa lahko z vami komunicira na podoben način kot v telefonskem pogovoru. Na ta način vam domofon zagotovi informacijo o osebi na drugi strani, hkrati pa lahko pridobite vse potrebne informacije o osebi. Uporabna je tudi v primeru potrebe po brezstičnem poslovanju, ko lahko na primer predajo pošte opravite brez realnega stika z dostavljalcem. Na ta način pa zagotovite večjo zdravstveno varnost vas, vaših bližnjih oziroma zaposlenih, pa tudi ostalih uporabnikov.

Prispevki ustvarjeni 109

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh