dvigalo

Dvigalo je zelo uporabno v različnih panogah

Industrijska dvigala, ali, z drugimi besedami, žerjavi so široko uporabljeni v skoraj vseh industrijskih panogah, saj nam olajšajo marsikatero težko in naporno delo. Verjetno boste kar nekaj osnovnih informacij o dvigalih dobili že pri samih proizvajalcih tega stroja, več pa na Ilirik.si, kjer si lahko na kratko preberete o žerjavih. Ste recimo vedeli, da obstaja več tipov dvigal?

Dvigalo oz. žerjav je še posebej koristen, da ne rečen nujen, pri vseh projektih gradnje kakršnih koli stavb ali konstrukcij. Človek pač težko ročno dviga težke materiale na visoke višine (praktično je to nemogoče), zato si delo v gradbeništvu olajšajo z uporabo dvigala. Kot že omenjeno, obstaja več tipov dvigal, in sicer mostno, lahko mostno, portalno in konzolno dvigalo. V industriji je najbolj razširjeno mostno dvigalo, kjer lahko izbirate med enonosilničnim ali dvonosilničnim dvigalom. Tovrstno dvigalo je narejeno tako, da pokrije celoten tloris proizvodnje, upravljate pa ga lahko preko tablo stikala ali radio kontrole. Nosilnost takšnega žerjava se prilagodi potrebam kupca oz. zmogljivosti objekta. Lahki mostni žerjav je najpogostejši in najbolj ekonomičen način pokritja velikega dela proizvodnje, hkrati pa zagotavlja varno manipulacijo. Tovrstni žerjav lahko opremijo poponoma različno – tako s povsem moderno kot tudi klasično opremo.

Konzolni žerjav je nameščen predvsem v proizvodnji, kjer ga potrebujejo za to, da lahko servisirajo stroje ali pa delovne linije. Vse elemente oz. lastnosti tega žerjava prilagodijo posamezni proizvodnji oz. zahtevam kupca. Portalno dvigalo lahko premikate po tirnicah ali kolesih, zato se večinoma uporablja na majhnih lokacijah dela. Brez večjih težav ga lahko premestite na drugo področje oz. objekt. Tudi tovrstni žerjav se lahko opremi na različne načine, odvisno od vaših oz. delovnih potreb pač.

Dvigala so torej široko zastopana v večini panog, saj človeku olajšajo marsikatero delo oz. omogočijo, da je vsako delo izvedljivo – tudi gradnja na visokih višinah.

Prispevki ustvarjeni 109

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh