Karitejevo maslo za telo in dobro počutje

Dejstvo je, da je karitejevo maslo eno glavnih čudes naše narave. Uporabljajo ga že več tisočletij za nego otroške kože, za zdravljenje ter tudi za hrano. Karitejevo drevo je v Afriški kulturi sveto, ker koži naredi veliko dobrega, prav tako pa tudi zdravju, lepoti in lasem. Tovrstno karitejevo maslo je izredno učinkovito pri obnavljanju kože, zaščiti in nenazadnje tudi popravljanju teh težav. Vsekakor kožo ščiti pred procesom staranja in mrazu ter vročini.

karitejevo maslo

Karitejevo maslo se pridobiva iz oreškov, ki rastejo na karite drevesu. Natančneje raste v savanah Afrike, in sicer na zahodu. Njegovo prvotno ime izhaja iz imena ‘sii’, ki je v svoji osnovi Bambarsko. Prevod imena ‘sii’ pomeni namreč sveto. Karite je med drugim deležen velikega spoštovanja, njihova rast pa je izjemno visoka. Zraste lahko namreč kar do 18 metrov, zanimivo pa je to, da ne cveti do svojega dvajsetega leta. Lahko živi tudi do 200 let. Tradicionalno obirajo karite sadeže ženske, ki jih nato prekuhajo in zdrobijo. Na ta način ustvarijo karitejevo maslo, ki je dandanes izjemno popularno prav zaradi svojih učinkovin. V Afriških deželah in savanah tovrstno maslo kožo ščiti pred sončnimi žarki ter jo hrani in vlaži. Med drugim ščiti tudi pred dehidracijo. Ljudje ga upšorabljajo že več tisoč let ter z njim ščitijo kožo pred izsušitvijo, vetrom, opeklinami, urezninami in podobno. Pomaga tudi v boju s kožnimi problemi. Različne Egipčanske kraljice so ga v preteklosti izredno uporabljale, njihova lepota pa je bila po zaslugi karitejevega masla.

Karitejevo maslo je izjemno zdravilno in ima neverjetne učinke na našo kožo. Vsebuje dragocene sestavine, kot na primer esencialne maščobne kisline, nenasičeno maščobo. vitamin E in D, protivitamin A, fitosterol in alantoinom. Prav zaradi omenjenih sestavin je karitejevo maslo v bistvu superhrana, tako za lase, kot za kožo. Med drugim pa je za človeka veliko bolj učinkovit. Njegova učinkovitost se kaže v odpravljanju gub, brazgotin in linij, protivnetnosti, dobri globinski vlažilnosti in regeneraciji kože. Med drugim je odličen antioksidant, ki spodbuja mikrocirkulacijo v koži, jo učvrsti in ščiti. Nudi zaščito tudi pred UV žarki, zato je odličen v boju proti sončnimi žarki. Gube odpravlja na podlagi stimulacije kolagena, kar naredi kožo mlajšo, bolj voljno, elastično a hkrati tudi močnejšo. Blagodejno deluje na mišice, saj lajša bolečino ter s tem povečuje fizično zmogljivost. Uporabnost karitejevega masla je izredno široka, saj dobro deluje na naše celotno telo. Dandanes je karitejevo maslo na Evropskem trgu izredno razširjeno, kar omogoča tudi Evropejcem njegovo nemoteno uporabo. Dobavljivost in cena karitejevega masla je neverjetna.

Prispevki ustvarjeni 109

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh