klinčki

Klinčki za različne jedi

V naših kuhinjah se nahajajo različne začimbe. Teh začimb je ogromno in se vsaka uporablja za različne recepte oziroma različne jedi. Recepte kam dati kakšno začimbo najdemo povsod, največ pa na spletu. Tudi klinčki se nahajajo v naših kuhinjah, čeprav bolj v zimskem času. Najbolj jih poznamo, ko v zimskem času kuhamo vino. Pravilno ime imajo nageljnove žbice, ampak mislim da malokdo uporablja to ime. Znani so klinčki in tako jih bomo tudi mi poimenovali v tem članku. Me zanima koliko vas sploh ve kje rastejo, kakšna je pravilna njihova barva in še marsikaj o njih. Zato pa berite dalje, da boste kaj še izvedeli ali pa kar hitro na spletno stran.

Ni pa to samo začimba je tudi zelo pomemben za naše zdravje. Če smo mogoče v stresu ali imamo glavobol, prav tako pri visokem pritisku, če nas teži nespečnost. To je samo nekaj težav za katere je dobro uživanje klinčkov. Prav tako za nosečnice, saj olajša vam lahko porod in okrepi samo maternico. Ne, da bi uživali cele, zmleti v hrani vam lahko pomagajo.no pa da zveste kje rastejo? Na visokih drevesih, saj drevo lahko zraste tudi 12 metrov. Cvetovi so tisti, kjer na koncu dobimo klinčke. Sušijo jih nekje tri dni in dolgi so nekje 2 centimetra. Prav tako je na začetku njihova barva rožnata. Klinčki pa se ne uporabljajo samo v raznih pijačah v zimskem času. Tudi v razne jedi jih lahko damo.

klinčki
klinčki

Uporabljamo večinoma cele, se pa dobijo tudi mleti klinčki. Uporabljamo jih lahko tudi v kompotu, salamah, raznih sladicah, kislem zelju, svinjski pečenki in še marsikje. Klinčki so zelo uporabni po celem svetu saj je začimba, ki prihaja iz Azije. Kot pa vse začimbe moramo tudi pri klinčkih paziti, da ne pretiravamo. Klinčki imajo močno aromo, močan vonj, zato jih nekateri tudi uporabljajo za razne dišavnice po stanovanju.

Prispevki ustvarjeni 109

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh