bolečine v križu

Bolečine v križu

Bolj postajamo starejši več imamo težav. Vedno se nekaj najde, da nas boli in začnemo stokati za bolečinami. Bolečine v križu se tudi začnejo dogajati v starejših letih. Je pa odvisno zakaj nas boli v križu. Če pogosto boli hrbtenica in to ni starost je dobro, da obiščemo zdravnika. Nekaj o samih težavah, si lahko preberete tudi na spletni strani, kjer je lepo vse opisano. Je pa res, da danes ogromno presedimo pri računalnikih in tudi za radi tega nas lahko kar pogosto boli v križu. Hrbtenica ni narejena za sedeči položaj, ampak danes je dela sede ogromno in zato so tukaj bolečine.

Sedenje je prijetno opravilo. Ampak nam hrbtenica oziroma križ hitro pokažeta, da temu ni tako. Ogromno Slovencev je takih, ki presedijo tudi po 12 ur na stolih. Tam nekje 8 ur, mogoče malo manj v službi, nato se vsedejo v avto in se peljejo domov. Spet so v sedečem položaju, nato pa še doma sedijo ali pri kosilu ali pri televiziji. To sedenje ni nikakor dobro za naše zdravje, prav tako se pojavijo bolečine v križu. Ogromno ljudi ima preveč hiter tempo življenja in zato nimajo časa za gibanje. Tega lahko rečemo so si sami krivi, ker bi si vsi morali najti vsaj nekaj časa za gibanje ali sproščanje.

bolečine v križu

Bolečine v križu pa niso vedno povezane s sedenjem in delom. Tukaj so še drug dejavniki, kot so razne poškodbe hrbtenice ali kakšne bolezni. Tudi tukaj se pojavljajo velike bolečine v križu. Če so vzroki poškodba ali bolezen se lahko hitro vse odpravi. Včasih je potrebna operacija, lahko pa zelo pomaga rehabilitacija oziroma terapija. Včasih si ljudje pomagajo sami z raznimi tabletami ali kakšnimi pripravki. Ne pomaga pa vedno in ne na dolgi rok. Zato raje obiščite zdravnika, da vas pregleda in ugotovi vzrok za bolečine v križu.

Prispevki ustvarjeni 109

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh