Morfologija

Tiste, ki ste mogoče že bile noseče veste kaj pomeni morfologija. Vse tiste, ki pa še niste bile, ali pa ste pravkar ugotovile, da ste pa ne veste ali pa mogoče katera že ve in je že slišala. Ampak za vse tiste, ki ne veste, to je preiskava, ki pokaže kako je razvit plod. Pokaže tudi, če je plod nepravilno razvit ali če je kaj drugega narobe z njim.

morfologija

Morfologija je najboljše opravljena nekje med dvajsetim in dvaindvajsetim tednom nosečnosti. Zakaj takrat? Ker so takrat organi ploda razviti in takrat lahko preverijo, če je vse v redu. Pred samim pregledom bo specialist najprej preveril srčni utrip ploda. spontacts thun Določil bo tudi lego v maternici, kje se nahaja plod. so kontaktanzeigen Potem pa je na vrsti glava ploda. Tukaj na primer lahko ugotovi, če je kaj narobe z možgani ali pa z samo obliko obraza. Seveda po glavici pa je na vrsti tudi trup. Z morfologijo tukaj določi položaj trebušne prepone in samo lego organov. Z morfologijo lahko ugotovijo marsikatero napako v razvoju ali položaju ploda. Morfologija vsebuje tudi pregled hrbtenice in pa okončin. Kot lahko vidite se tukaj pregleda marsikaj in res lahko ugotovijo, če je mogoče kaj resnega ali manj resnega narobe s plodom v vaši maternici. thun menschen treffen Ugotovijo lahko tudi kromosomske napake, to pomeni, če bi otrok lahko imel kakšen sindrom, kot je na primer Downov sindrom.

Morfologija bo pomagala pri diagnostiki, če je kaj narobe z vašim plodom ali pa je vse odlično in tako kot mora biti. Seveda si pa vse bodoče mamice želite, da bodo samo rekli, da je vse odlično in da ne rabite skrbeti. Boste pa pri morfologiji izvedeli tudi spol otroka, ki je na poti. Je pa ta preiskava v večini primerov točna, ampak se je že zgodilo, da se mogoče kakšna napaka ni videla oziroma ugotovila.  Za dobre specialiste morfologije pa obiščite medicinski center Sanus statera.

Prispevki ustvarjeni 109

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh