Neprijetno boleče grlo

Boleče grlo je vedno neprijetna težava, ki se jo želimo čim prej znebiti. Vendar je boleče grlo po navadi prvi znak, ki nam da vedet, da bomo verjetno zboleli. Vse se začne z navadnim prehladom, ki ga spremljata boleče grlo in izcedek iz nosu. Prehlad pa se na žalost lahko razvije v kakšno resnejšo bolezen, za to ga je potrebno zdraviti. Prehlad se običajno prične s težavami kot so boleče grlo in praskajoč občutek v grlu. Zoprno kajne. Da pride do bolečega grla poskrbijo prehladni virusi, ki se naselijo v sluznici in le ta nabrekne in se vname.

boleče grlo

Posledično pride do skelenja in praskanja žrela in seveda boleče grlo in pekoč občutek. Kasneje se pojavi še gosta sluz, ki nas sili na kašelj in izcedek iz nosu. schweiz gaytreff Takrat vemo, da je stanje prešlo v resen prehlad in da ga moramo čim prej zdraviti. lucerne single ü30 Ker pa ne želimo vsakokrat ko se nam to pripeti obiskati zdravnika, si pri teh težavah lahko pomagamo sami.

V lekarni si lahko kupimo zdravila brez recepta, ki delujejo kot lokalni antiseptik in zdravijo vnetje. Prav tako lahko kupimo pastile, ki jih večkrat na dan raztopimo v ustih, le te pa vlažijo grlo, da nimamo tistega zoprnega praskajočega občutka. Če je boleče grlo je pomembno tudi da pijemo dovolj tekočine, najbolj priporočljiva je voda ali zeliščni čaj. ficktreffen in lausanne Za boleče grlo in razdraženo grlo pa pomaga tudi da imamo bolj vlažen prostor, saj suh zrak še poveča razdraženost žrela in bo zdravljenje dolgotrajnejše. Če pa boleče grlo spremljajo še drugi simptomi, kot so slabo počutje, težko požiranje, bruhanje, glavobol in otečene bezgavke ter povišana telesna temperatura, pa je bolje da obiščete zdravnika, saj je možno da se je prehlad že razvil v bolezen, kot je angina. Zdravnika pa obiščite tudi če boleče grlo po treh tednih ne izgine in nimate drugih pridruženih simptomov.

Prispevki ustvarjeni 108

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh