računalniki

Računalniki prevladujejo današnjo tehnologijo

Računalniki, ki so dandanes skoraj že v vsaki hiši pa naj bodo to prenosni ali pa namizni računalniki. Vsak človek, ki ga uporablja za svoje lastne potrebe, kot naprimer pri iskanju informacij, za zabavo, pisanje besedil, sprostitev, nekateri pa računalnik uporabljajo samo za delo. frauen kennenlernen ch Za zahtevnejša dela kakor so grafična oblikovanja ali montiranje, potrebujemo boljšega, z več jedernim procesorjem (AMD ali Intel Core), ki bo deloval z minimumom na 1 Ghz.

Tudi grafične kartice so pomembne. Skoraj nujno je, da ima kartica dva izhoda za monitor in TV Out. Izbrana pa mora biti na podlagi tipa ekrana. Računalniki z boljšo resolucijo zahteva tudi boljšo grafično kartico.  Video vmesnik je pomemben, saj razbremeni sistemski procesor in omogoči nanašanje 2D učinkov. Priporočljiv je dodatni monitor za boljšo organizacijo pri delu. treff tg Naprimer, če imate delo z montažo imate lahko na prvem zaslonu material s katerim delate (videi, glasba, slike, vrsta pisave) , na drugem zaslonu pa program in vsebino, ki je že zmontirana. Če imate zelo veliko datotek in dokumentov, je dobro, da svoj RAM nadgradite na več kot 12GB. Če uporabljate računalnik za vsakodnevne namene, potem vrhunskega ekrana ne rabite, če pa ga imate za delo, potem pa je dobro, da investirate v ekran z boljšo resolucijo. winterthur dating tipps

Obstajata dve vrsti trdega diska- HDD in SSD. HDD diski so cenejši, SSD pa so bolj trpežni, saj nimajo delov, ki se premikajo. SSD diski hitreje odpirajo ekrane in zaganjajo sistem. Diske lahko najdete po prijazni ceni. Seveda je ključno, da svoj računalniki zaščitimo pred vsiljivci, ki nam škodijo (trojanski konj, virus. črvi, bombe, spam). Nekateri zaščitniški programi so plačljivi, nekateri pa so tudi zastonj. Malwarebytes je zastonj program, ki ga lahko nadgradite na plačljivo verzijo, zagotovil pa vam bo dobro zaščito. Če kupujete računalniki, je pomembno, da veste kakšnega potrebujete.

Prispevki ustvarjeni 109

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh